måndag 14 december 2009

Transfennica flyttar kanske


Logistikföretaget Transfennica, som är en viktig kund för hamnen, har klargjort för hamnledningen att man tänker överge hamnen om det inte blir mer ordning och bättre service, skriver Johan Kvarnström på tidningen Västra Nyland.

Det är just det här som jag siat om i långa tider.

Det är ju som självaste den att ledningen för stuveribolaget Stevedoring inte får in i sina huvuden, att det behövs personal för att sköta servicen för sina kunder.

Stevedorings verkställande direktör Esa Torstensson säger till allas förvåning att han inte vill tala om detta innan man avslutat de pågående förhandlingarna med stuvarna. Som bekant funderar man på hur man ska spara in ytterligare 30 gubbår, förutom de 30 som redan är "inbesparade".

Själv är jag mera van med att han gärna uttalar sig med siffror som visar ingenting, men det kommer väl...

Artikeln går att läsa på VN's sidor HÄR.

Men! Solen skiner!

Kirppis på Maret


Turunens flickorna hade ställt till med ett lopptorg på restaurang Maret i går på förmiddagen. Bland all den "roina", som hör till ett dylikt evenemang, hittade jag även ett och annat guldkorn. Som jag till min hustrus stora förtvivlan kände mig tvungen att släpa hem.

Speciellt förtjust blev jag i Matti Turunens gamla tävlingsskidor från anno domini, som jag inte släpade hem, och i ett par skrinnskor storlek 28. Som jag släpade hem, och nu inte har en aning om vad jag ska göra med.

Personligen anser jag att söndagar borde förbjudas i lag.

Ljusbringaren


I går var det, som säkert är bekant, Luciadagen. Vår lokala Lucia, Sofia Nordblad, kröntes klockan 16 i kyrkan. Tyvärr var jag totalt värdelös som fotograf, men ni får tro mig på mitt ord då jag säger att hon var klädd i vitt och hade ljus på huvudet.

Varför vi firar ett romersktkatolskt helgon i vår kyrka vet jag inte, men visst ger det en viss stämning.