måndag 19 april 2010

Extrakostnader

Med stor förvåning läser jag på svenska YLE att Hangö stad blir tvungen till att betala en så kallad "förmedlingsavgift" på närmare 30.000 euro till ett estniskt företag.

Följande är ett rakt citat från tidigare nämnda nyhetssida: "Läkaren jobbade tidigare för ett estniskt företag som nu har kommit med ersättningskrav. Stadens jurister nu har sett över kraven och accepterat dem."

Trots den dåliga svenskan förstår jag så pass mycket att jag kan anse det vara ett ganska intressant tillvägagångssätt. Betyder det här att alla som har anställda som flyttat över till en ny arbetsplats kan avkräva den nya arbetsgivaren på ersättning?

Knappast. Det måste finnas någån annan orsak till det här, men YLE är för luddig för att man ska förstå hur det hela gått till.

Jag hoppas att någon med mera insikter gällande företagsjurik än vad jag har förklarar det hela. På ett någårlunda lättförståeligt sätt.

Tekniska problem

På grund av tekniska problem har veckoslutets inlägg blivit borta. Fast å andra sidan spelar det ingen större roll, inte har det hänt någonting. Som man kan se på YLE's sidor pratas det om flera veckor gamla händelser som nyheter.

En sak som det funderas på är den höga nivå på planerad nybyggnation som för tillfället råder i staden. Det ska byggas hus än här och än där. Vem ska bo i alla dessa lokaler?

Radhus på Granitgatan, radhus på Drottningberg och nu då föreslagna radhus bakom gamla brandstationen och ungdomsgården. Men, det är ju privata aktörer som står för dessa projekt. Staden vill som bekant bli av med sina lokaler på grund av att de står toma.

Och den som känner sig obekant på och med internet kan bekanta sig med detsamma på internet. Läser jag på stadens hemsidor på internet.