Så här dagarna före jul är det alltid ett sjujäkla ståhej. Brådis, brådis... Klappar ska snickras, färskt hö strös över golvet, skinkan skjutas och ölet ska bryggas.
Man har ju knappt tid att skvallra.
Inte för att det nu finns så mycket att skvallra om; Snön faller och ställer till problem, mera för YLE än för oss tror jag, Casino ska säljas i år igen och det har varit inbrott litet här och där. Ungefär som varje år.
De av er som redan kommit så långt att ni börjat steka den nyslaktade grisen blir av Hangö stads vatten- och avloppsverk påminda om att fettet från skinkstekningen inte hör hemma i avloppet. Staden kommer på sin hemsida även med råd om rätt förfaringssätt:
"Rätt behandling av skinkfettet är att låta det stelna, varefter det kan sättas i bioavfallskärlet eller i komposten. Ifall denna möjlighet inte finns, sätter man det stelnade fettet i en mjölkburk eller någon annan förpackning som kan slutas och behandlar det som blandavfall."
Bra! Goda råd är inte alltid dyra. Bra mycket billigare än att försöka få tag i en rörmokare på julafton, i alla fall.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
skit i bråskan o skinkan hinner man ju skjuta på midsommarn BARA ÖLET blir färdigt i tid annars e julen FÖRSTÖRD!!!!
Skicka en kommentar