Det var ett sjuhelsike till elände för många under gårdagen. Att bli strömlös då man har kylskåpet fyllt med mat kan verkligen ställa till med problem. Om man dessutom råkar få ett eller annat träd omkullblåst i trädgården kan man kanske känna sig rent olycklig.
Visst har vi här i Hangö varit vana med att det kan blåsa, ofta rätt friskt, man att stormarna går fram över oss med så stor åverkan på växtligheten som denna senaste i raden hör nog tack och lov till ovanligheterna. Och hur och varför blir något så djävligt döpt till Dagmar?
Allas vår bildtagare nummer 1, Benccu, har varit ute i markerna och dokumenterat en del av förödelsen. Bilderna är från området kring Hagapark och Tegelbruksparken, samt från de förstörda skogarna kring Levator. "Som efter de värsta slagen på Karelska näset", skriver Benccu. Och det tycker jag beskriver läget ganska bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Å Onni e ju me på en bild ;)
Träden faller då marken är så mjuk av allt regn. Skulle vi haft minusgrader så skulle betydligt färre träd ha fallit.
Tycker själv att Tapani hörs ännu jävligare!
Konstigt nog visar bilderna att många av träden gått rakt av högt på stammen. Varför är det så månne?
Tallarnas rötter (pålrot) brukar hålla varvid trädet brister. Granarnas ytrötter ger efter i denna blöta.
http://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5lrot
På stugan stalp den största tall som finns i granskapet.Den hade den största rotvälta jag i mitt liv sett.Växte på sank mark så den hade skuffat ut rötter precis som en gran.(Ben har bild).Men går man ut på Tulludden efter Palboberget där det är bara sandmo o morän ser man att inga tallar har stjälpt.De har redan som unga skuffat ner sina rötter i sanden(pålrot).Dessutom kan man påstå att de är vana med förhållandena,vissa ser inte stora ut men är Hangös äldsra.
Skicka en kommentar