Kommunaltekniska avdelningen ansöker om tillstånd att få anställa en infraplanerare, läser jag till min förvåning. Då ordet infra kan härledas från det latinska ordet "infra", med betydelsen "under" eller "lägre än", kan det tyckas mer än passande att man i motiveringen till varför en dylik behövs säger att "En egen planerare sätter sig in i stadens behov djupare än en utomstående person."
Jag tror säkert att någon kan tycka att det låter "häftigare" och mera "coolt" att vara en infraplanerare än det är att vara en planeringstekniker. Förutsatt då att man förstått att den infra det här talas om är en ny och måhända onödig förkortning av ordet infrastruktur, inte en omskrivning av elektromagnetisk strålning.
Det vill säga, man ansvarar för att det som finns under marken - skitbrunnar och annat som ska gömmas under mark och gator - fungerar.
Nästan synd att man inte fått tillräcklig utbildning inom infraområdet, det kunde vara ett intressant arbete. Att vara infraplanerare.
tisdag 17 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Infrastruktur betyder ju kanske att personen får ett större ansvarsområde än bara avloppen?
Stadshusets gobbledegook igen! Fattades det inte ett beslut på riksnivå att myndigheter och andra offentliga institutioner skulle använda enklare, mer förståeligt språkbruk? Planering av kommunalteknik är det kanske frågan om? Inklusive vägar, hamnar och flygfält?
I och för sig kanske det är bättre/billigare att anställa en tjänsteman snarare än att tillkalla en "konsult", vars huvudintresse är att rikta sig själv.
Toivari far på pension detta år och det är fråga om hans plats...
Vart skall Toivari fara ?
Till "Språkdoktorn", "far på" e helt vanligt talspråk i Hangö, den som vill se högsvenska tror jag får läsa annat än kommentarer på denna blogg ;)
Skicka en kommentar