måndag 8 december 2008

Badhusbolagets konkurs

I tidningen Hangö, den 8.12.1908 kan vi läsa följande notis:

Vid i går förrättat borgenärsförhör i Hangö Badanstalts Aktiebolags konkurs inlämnades bolagets stat, som utvisade i tillgångar 75,516 mark 50 penni, och i skulder 55,714 mark och 44 penni, utom det inbetalda aktiekapitalet 75,710 mark. Vid förhöret anmäldes fordringar för 51,133 mark 80 penni. På yrkande av enskilda fordringsägare, om vilket förslag drätselkammarens ordförande G. F. Sevelius även förenade sig, utsågos till godemän i konkursen bokhandlaren A. Kaustell och redaktören Einar Theslöf. Samtliga närvarande fordringsägare uttalade som önskningsmål att konkursen måtte avvecklas snaratst möjligt.
Inställelsedagen utsattes till den 15 februari.


Kampsport

Tony Bäckman från Hangöföreningen HaHy lyckades utmärkt vid de öppna asiatiska mästerskapen i brasiliansk jiujitsu. Bäckman vann sin egen klass och blev andra i den öppna klassen.

I de öppna asiatiska mästerskapen, som nu gick av stapeln i Tokyo, deltog ett tusental tävlande varav ungefär 900 var japaner.

Nämnas bör också att Bäckman deltog halvskadad efter att han veckan innan dragit på sig en knäskada när han vann Finnish Open.

EM i Portugal i januari är den tävling han har sitt sikte inställt på.

Jag önskar honom lycka till och fortsatta framgångar!

Mera Nyheter Från Finlands Chicago

Morgonen mot söndagen var det någon som fick för sig att tejpa en lapp med följande text på min ytterdörr:

SKALL
VI
PRATA
MAN MOT MAN ?
ELLER
VILL DU HELLRE
UNDERHANDLA
MED NÅGRA
AV MINA SNÄLLA
KOMPISAR.
ELLER SKALL
VI GLÖMMA
VÅRT LILLA MISSFÖRSTÅND,


För alla som har något otalt med mig till kännedom, anonyma personer med tendenser för att skriva brev och övriga idioter på rymmen. Kom ihåg att underteckna era meddelanden, det blir lättare för oss alla på det sättet.

Saken är inte polisanmäld, på grund av att polisstationen i Hangö är stängd.