lördag 10 mars 2012

Otroligt men sant

Stadsfullmäktige har på sitt inkommande möte ett aningen ovanligare ärende att ta ställning till.

För så länge sedan som år 1974 inköpte en privatperson en fastighet i Lappvik. Säljaren var Tenala kommun, till vilken Lappvik på den tiden räknades, och tydligen var man inte så noga med vad man ägde och inte ägde. Nu har det framkommit att tomten köparna fick endast var närmare hälften så stor som den borde varit, och att huset som står på tomten egentligen endast gör det till hälften. Andra halvan av huset står på en tomtdel som numera, efter diverse kommunsammanslagningar, tillhör Hangö stad.

Det låter ju inte så roligt, vanlig praxis då det är frågan om sådana här svartbyggen borde vara att låta riva huset och utdela hiskeliga bötessummor. Inte sjutton får man ha huset på någon annans mark.

Nu gör man däremot någonting så pass ovanligt som att man medger att det begåtts ett fel. Visserligen skyller man, säkerligen med rätta, på den numera icke existerande kommunen Tenala, men ändå.

För att lösa situationen på ett för alla parter tillfredsställande sätt, eller för att "rätta till de en gång gjorda felaktigheterna" som man säger, föreslås staden nu sälja det 500 m2 stora området till ett nominellt pris om 200 euro.

Jag tycker man kunde ge det gratis, jag. Trots allt har de ju redan en gång tidigare, i god tro, betalat för området.