tisdag 25 augusti 2009

Hangödagarna

Inkommande veckoslut är det då igen dags för Hangödagarna. Eller, som det numera heter, Hangödagarna & nätterna.

Ett litet plock i det digra programmet berättar att:

Sås & Kopp underhåller på Berggatan, konstnärerna Johanna Sedercreutsz, Heikki Kukkonen, Annika Brandt, Esko Sihtola, Igrid Signell, Lauri Saarinen och Hanna Manner klipper silhuetter i stadshuset, Irmelin Sandman Lilius läser Rasse Rask i biblioteket, Matti Remes går i Ruben Waaras fotspår och Visans Vänner sjunger nattvisor på en nattlig picknick...

Och mycket, mycket mera. Program finns för hela familjen, under hela veckoslutet. Se Hangödagarnas program i dess helhet HÄR.

Arrangörer är diverse föreningar samt Hangö stads kulturcenter.

Arbetslöshet

Antalet arbetslösa fortsätter att öka i Västnyland. Hangö hade i slutet av juli en arbetslöshetsnivå på 11,7 procent, jämfört med 10,8 procent i slutet av juni.

På ett år har antalet arbetslösa i Hangö mer en fördubblats, uppger YLE Västnyland på sina nätsidor. I slutet av juli i fjol hade Hangö en arbetslöshetsnivå på 5,1 procent.

Vad som vore intressant att se, på YLE Västnylands skadeglada hemsidor, är jämförande siffror från det övriga Västnyland. I synnerhet från det område som numera benämns Raseborg.

Procentuellt sett är det väl omöjligt, för det otal av ekonomer staden Raseborg anställt i samhällets bästa, att räkna ut hur arbetslösheten procentuellt ökat i de "nyligen" sammanslagna kommunerna.

Men varför de proffessionella journalisterna, som trots allt är anställda av skattebetalarnas YLE, går ut med en sådan nyhet likt denna; Det överår mitt förstånd.

Den lilla orsak jag kan tänka mig är att journalisterna i fråga har ett horn i sidan till Hangö.