onsdag 26 maj 2010

Turistbyråns vårseminarium


Hangö turistbyrås vårseminarium ordnas i morgon, på torsdag 27.5, kl. 17:15 på restaurang Park. Temat är "Kreativa Hangö?" och som talare fungerar Ingmar Lindberg från Fiskars, kulturnämndens ordförande Sirkka-Liisa Cavonius, Hangö Lounge Bar Party Host Julia Immonen, arbetskraftsrådgivare Markku Hämäläinen och från galleriet och butiken Söder Lilli Rantala.

Ingmar Lindberg har haft en betydlig insats i Fiskars "nya liv", det var han som så att säga vågade tänka stort och förde fram idén om att förändra det gamla bruket i Fiskars till ett livaktigt konstnärssamfund och till ett populärt resemål. Kan vara intressant att höra vad han har att berätta.

Tillfället är gratis och öppet för alla.

Hamnprat. I olika form.


Det händer mycket i hamnarna i Hangö, skrev Hangötidningen i ett av sina senare nummer. Då var det närmast aktiviteten i småbåtshamnarna som menades, men redaktören på HT har så rätt.

Några exempel på vattenrelaterade nyheter från den gångna veckan:

Detaljplanen för Västra hamnen ska ändras, så att den kan förstoras utåt mot havet. Det här har ju varit klart redan en längre tid, men nu är det bestämt att det är konsultföretaget Sito Oy som står för revideringen av detaljplanen.

Och det är inte enbart fiskebodar det är brist på, det finns inte heller tillräckligt med båtplatser. Småbåtsplatser behövs fler, konstateras det på radio Vega. Till vilket småbåtshamnarnas förvaltare, Thomas Skarpman, så slående konstaterar; Jo, Nej. Med vilket han menar att det är beroende på storleken på båten om man får plats eller ej.

Fiskaren och krögaren Magnus Ekström för sin del planerar ett stort fiskrökeri i Hangö norra. Om planerna förverkligas ger det ett tiotal arbetsplatser, och det är ju bra. Det noijiga med det här är att det är frågan om importerad fisk som ska användas som råvara. Den inhemska fisken, då den alls finns, måste väl göras till minkfoder nere i Hangöby.