söndag 7 augusti 2011

Wild Viking Festival

Årets version av Deep South Mc's Wild Viking Festival har pågått nu under veckoslutet. Förutom stora skäggiga gubbar, vackra kvinnor och underbara motorcyklar, har vi även fått njuta av ett oerhört vackert motorljud. Det vore något för Anna-Greta vid flygfältet att lyssna på.

I samband med WVF hålls varje år en utställning, med tillhörande tävling där publiken får rösta på sin favorit bland cyklarna. Årets version, nu tillbaka på sin traditionella plats i Casinoparken, hade 23 tävlande. Min favorit i år var nummer 21, den första HD'n jag kan minnas mig sett med växelspak, men alla var de fina. Hur det gick i röstningen vet jag inte, men säkert var det någon som vann. Hur viktig en sådan seger är vet jag inte heller, men nog tror jag det mest är "på kul" de flesta är med.

Mängden mototcyklister tyckte jag var mindre än tidigare år, och jag hörde sedan någon säga att många som ämnat sig hit vänt i Ekenäs då de hörde hur väderleken urartade sig.

En sval sydvästlig vind pressade regnet - som till all lycka upphörde framåt dagen - in under kragen på besökarnas lädervästar medan solen för första gången på länge lyste med sin frånvaro. En dam, vars namn jag inte vet, hade intagit estraden och underhöll såväl besökare som deltagare med något som kan kallas countrymusik, som blev bättre efter hand hon blev varm i kläderna.

Bilderna är än en gång tagna av Benccu, stort tack till honom!