måndag 13 juni 2011

Tjänsteärenden och miljövård

Nu ser det nog inte ljust ut för flygtrafiken på vårt flygfält. Miljönämnden besluter på sitt möte i morgon att tillsvidare förbjuda tankningsverksamhet på Täktom flygfält. Orsaken sägs helt enkelt vara den att Hangö Flygklubb fortfarande inte byggt det tanknings- och lagerområde som krävs för att få fortsätta.

Intressant är att det enligt det nya avtalet med staden begärs att planen ska byggas före den 30.8, men det är väl en annan myndighet som kräver det.

Jag läser också att tekniska direktören beviljat Nylands miljövårdsdistrikt rf och Finlands naturskyddsförbund skötseltillstånd för skötseln av två utrotningshotade kärlväxter i Tvärminne.

Behöver man verkligen lov av tekniska direktören för sådant?

På kultur- och medborgarverksamhetssidan ser jag att Hangö ska få en ny systerstad. Det är staden Canterbury i Connecticut i USA som kommit med en anhållan om sådant och här ses det positivt på detta förslag. Systerstadsverksamheten som nämns i förslaget är inte egentlig vänstadsverksamhet, utan ett allmänt kultursamarbete som baserar sig på den förenande faktorn och bakgrunden för två städer, sägs det, och då är det väl så.

Jag hade ingen aning om att en sådan stad fanns i USA, så återigen lärde jag mig någonting nytt.

Vänorter har vi som bekant städerna Gentofte i Danmark, Hapsal i Estland, Halmstad i Sverige och Stord i Norge. Systerstäder tror jag inte vi har sedan tidigare.