onsdag 5 december 2012

Små steg framåt

Sakta men säkert rör vi på oss, här i Hangö. Åtminstone om man ska tro tidningen Västra Nyland. Planerna för Östra hamnen tar ett steg framåt, berättar man på första sidan. Det handlar naturligtvis  om det nu undertecknade kontrakt som staden gjort med Östersjö Port och förbättringen av servicen i hamnen.

Ett litet steg framåt tar vi också, enligt samma tidning, mot målet att minimera kolutsläppen. Staden har utarbetat en strategi i vilken det räknas upp olika förslag till hur stadens verksamhet kan bli mera miljövänlig. Projektet kallas "Hinku". Få se hur stor hinku sektionerna har på genomförandet då kostnaderna kryper fram.

Ett steg i rätt riktning tar vi enligt riksdagsledamot Matti Saarinen - även det här läser jag på VN - vad gäller elektrifieringen av Hangöbanan. Inte för att jag tror så mycket på det projektet heller, men det är fint att det finns hoppfulla människor här i världen.

På Hangötidningen är det slutstegat. Där informerar stadens idrottsbyrå om att samtliga skidspår fr.o.m. i dag är öppna. Det var väl fint, att någon kan glädja sig åt snön.

VR meddelar att de som känner för att stega iväg till rälsbussen ender veckoslutet ska se sig för var och vad de kliver på, rälsbussen är nämligen på vissa turer ersatta med landsvägsbuss.

Och javisst, ja. Arbetsförmedlingen meddelar att den i och med förbättringar i servicen tar steget ut och kliver iväg med sin byrå till Karis.

Stegvisa förbättringar på gång, således.