fredag 28 augusti 2009

Finansieringsstöd


Stadsdirektören, Jouko Mäkinen, har tillsammans med stadskamreren, Juha Kuittinen, till finansministeriet sänt en finansieringsansökan om ett 1,7 milj. euro stort stöd.

Det är detta finansieringsstöd som de på YLE-västnyland kallar för "fattigstöd" i en av dagens rubriker där. Besynnerligt sätt att berätta en nyhet på.

I ansökan har hänvisats till stadens försämrade ekonomiska situation och poängterats betydelsen av det åtgärdsprogram, för att stabilisera ekonomin åren 2010-2014, som stadsfullmäktige godkände 10.6.2009.

Ansökningarna skulle vara inlämnade före den sista augusti.

På stadsstyrelsens möte i måndag väntas åtgärden godkännas, just på grund av ovannämnda åtgärdsprogram.

Musik och poesi


I kväll uppträder "Marya" med musik på restaurang Park.

Marya, som egentligen heter Maaria Lappalainen är en författare, låtskrivare och musiker från Åbo som uppträder med både akustisk och elektronisk musik.

Lappalainen föddes 1983 i Vasa, men bodde s.g.s. hela sin barndom i Hangö. Som 18-åring flyttade hon till Åbo för att studera, men hon säger sig nu villa tillbaka till Hangö. Ovanligt.

Marya's akustiska musik går det att bekanta sig närmare med på adressen www.myspace.com/maryasky samt den elektroniska musiken hon gör under namnet "Le Mirage" på adressen www.myspace.com/lemiragemusic.

Tidigare i år utkom hennes debutsamling "Omistettu", som jag har för mig att man får i Tia's bok.

Programmet börjar 21.30 och är gratis.