fredag 16 mars 2012

Fiske- och lotsby

Jamenvisst kan man få ut positiva och glädjande ämnen ur nästan vilka notiser som helst. Som exempel följande:

Till min stora, denna gång på ett positivt sätt, förvåning läser jag att Eero Koli anhåller om tillstånd att få idka yrkesmässigt fiske på Hangö stads vattenområden och på vattenområden som staden hyr.

Jag tycker att det är fint att Koli understöder ett utdöende yrkessläkte på detta sätt, vi behöver fiskare i den här byn. För att kunna behålla vår trovärdighet som en gammal by bestående av väderbitna fiskare och lotsar.

Lotsar, ja. Jag läser att lotsverket igen får konkurrens på orten. Denna gång är det inte Finnpilot som är ute och åker, det är vårt vitt berömda kulturfolk som är igång. Byn har nu fått någon sorts projektpengar från Nylands förbund för att utbilda kulturlotsar. Tanken är att dessa med biograf-, biblioteks- och museibesök välutbildade lotsar ska visa vägen bland alla kulturella blindskär vi har i vår moderna värld.

Visst, jag låter raljerande men menar allvar, det här är verkligen ett lovvärt företag. Många är vi som kan behöva någon att hålla i handen då vi går och ser en spännande film.