fredag 11 februari 2011

Yrsel i snöyran

Ojoj, vad det är skönt att vara inomhus i ett väder som detta! Stormen viner i knutarna och om man räknar om temperaturen enligt vind och kyla blir det verkligen kallt där ute.

Svårt är det i alla fall att skylla på vädret då jag yrar och ingenting förstår, kanske det är en begynnande ålderdom med vidhängande nedbrytning av diverse cellstrukturer som gör sitt.

Jag läser nämligen i stadsstyrelsens protokoll från sitt senaste möte att det inom bespisningen är aktuellt att byta en slutkörd serviceleasingbil till en ny.

Men var det inte posten som skulle dela ut maten?

I samma protokoll, samma paragraf, läser jag att det egentliga ärendet inte var ett gammalt fordon, utan vår stadskamrer Kuittinens förslag att staden ska gå med i KL-Kuntahankintas ramavtal för fordonsservice inom offentlig förvaltning. Då KL-Kuntahankinta kan erbjuda ett serviceleasing paraplyavtal som redan har konkurrensutsatts, vore det för Hangö stads del ändamålsenligt att ansluta sig till avtalet, sägs det.

Och det är väl bra, alltid sparar det litet onödig pappersarbete då man inte varje gång man behöver ett fordon måste konkurrensutsätta införskaffningen.

Vad de nu sen används till. Fordonen.