tisdag 30 december 2008

Ingen ersättning

Tekniska nämnden har förkastat en bilägares krav på ersättning för att bilen skadats när den kört i gropar på Kapellhamnsvägen.

Skadeståndskravet hade därförinnan avfärdats av stadsingenjören.

Bilägaren yrkade på 658 euro i skadestånd för förstörda stötdämpare på bilen, en Opel Cabriolet från 1994.

Skadeståndskravet framställs i en livfullt beskriven skrivelse där bilägaren återger händelserna från augusti i år.

Han hade då i mörker och regn kört först i en cirka 15 centimeter djup grop och därefter i en annan, på sin färd längs Kapellhamnen mot Hangö norra. Inga varningsmärken hade enligt bilisten utsatts, trots att vägytan förstörts i samband med staden arbeten.
Bakdäcket sprang läck, vänstra framstötdäparen gick sönder liksom den inre stänkskärmen.

Känslan i fordonet beskrivs nu som att köra traktor på en motorväg med någon borrande i en höghuslägenhet.

Jag har stor förståelse för problemen Tekniska sidan i staden har med att få pengarna att räcka till för att fylla alla hål och gropar. Men kunda man åtminstone sluta med att gräva nya?

Ny matservering

I tidningen Hangö från den 30.12.1937 kan vi läsa om etableringen av ett nytt företag:

Ny matservering och café
I gården Gengatan 6 har i dagarna öppnats ny matservering och café under firmanamnet "Hangö matsalar och café". Innehavare av det nya matstället är fru Söderholm, vars namn borgar för smaklig och god föda. Fru Söderholm har under nio års tid varit föreståndarinna för kosthållet å stadens isbrytare och dessutom flera somrar öppenhållit matsal för sommargäster i Lappvik. Hon har därunder gjort sig allmänt värderad och omtyckt. I den nu öppnade matsalen stå tre smakfullt inredda rum till gästernas förfogande. Utom frukostar och middagar serveras kaffe.