söndag 3 oktober 2010

Östersjö Maraton

Ungefär samtidigt som jag i lördags på Ekenäs idrottsbana löpte en så kallad Coopertest med marschkängor löptes Östersjömaraton i Hangö.

Vädret under denna tävling lär ska ha varit lika vackert här i Hangö som det var i Ekenäs, rent av somrigt, och deltagarantalet därefter.

En källa, som vill hålla sig anonym, vet berätta att detta års evenemangbeskyddare Suvi Anne Siimes i sitt korta tal före själva löpningen sade sig ha som mål att springa sin sträcka på ½ maroton på en tid under 2.30. Vilket nästan lyckades; Suvi Anne löpte sträckan på 2 timmar 36 minuter och 9 sekunder. Tiden renderade en 98:e placering.

Vinnare bland damerna på ½ maraton var Minna Lahtinen som löpte för Finnish Marathon Runners (FMR) med tiden 1.32.12. Hangöflickan Jenni Fröman placerade sig som tredje med tiden 1.42.13.

Alexander Stubb, vårt lands mesta kända maratonspringarpolitiker lär, enligt samma ovannämnda anonyma källa, ha sprungit nytt personligt rekord på samma sträcka med tiden 1.27.53. Vilket renderade honom en sjunde placering i tävlingen. Mika Niemelä från Helsingfors vann denna sträcka för herrar på tiden 1.23.56 medan Hangon Hyrskyts Pekka Vähä-Vahe blev två på tiden 1.24.55.

Stubb lär dessutom ha sagt att rutten han sprang var en av de vackraste han någonsin sprungit, vilket ingen av oss behöver betvivla. Hangö är vackert.

De som är intresserade av övriga resultat, tyvärr är de inte ännu alla uppdaterade, kan ta sig till Östersjö Maratons hemsida HÄR, eller genom att klicka på logon en bit upp på inlägget.

Överhuvudtaget, sett med de listor som så här långt är publicerade, ser det ut som om Hangöborna kan springa.