måndag 28 januari 2013

Fabriksuddens hotell

Dagens stora nyhet, sett med Hangöögon, är väl den att man från stadens sida äntligen uttalar sig gällande det planerade hotellet på Fabriksudden.

Inte för att man egentligen säger så mycket som vi inte gissat oss till, men ändå. Stadsstyrelsens ordförande Kavander skyller på Pertti Sundqvist medan kansichefen Halme är ärligare då han gissar att Quattrogroup är utan pengar.

Det tog mig en stund att rota fram det där besväret som Pertti Sundqvist lämnat in, vilket jag var tvungen att göra helt enkelt för att jag faktiskt inte kunde påminna mig exakt vad han klagade på. Det enda jag mindes var någonting diffust om att byggnaderna var placerade fel och att loven inte getts på ett giltigt sätt.

Nå, jag hittade protokollet från miljönämndens möte gällande ärendet. Den som vill friska upp minnet kan ta sig en titt HÄR. Man kan tycka vad man vill om sådant här, jag tror det är bäst att jag låter bli helt och hållet.

Vad däremot gäller Quattrogroups finansieringsproblem luktar jag mig till en svindel av hög klass, men det tycker jag hela projektet luktat sedan begynnelsen. Om hotellbygget på Fabriksudden skulle finansieras med försäljningen av lägenheter på Grandtomten och Drottningberg så borde ju finansieringen vara ok. För de flesta lokalerna var i ett skede redan reserverade, lät man oss förstå.

Men jag känner hur mitt blodtryck stiger på ett oroväckande sätt, så jag glömmer den här skiten för ögonblicket.