måndag 1 april 2013

Obekräftat skvaller

Detta är ett inlägg som det är meningen att jag ska ljuga upp er så att sockorna trillar av er i. Men då jag nu är så förbaskat dålig på att ljuga trovärdigt ska jag i stället ta upp en rätt allvarlig sak jag hörde häromdagen, tidigare i morse.

Staten har som bekant i sin stora visdom bestämt sig för att minska på bidragen till kommunerna, samtidigt som man vill öka kommunernas ekonomiska ansvar. En enkel matematik ger naturligtvis vid handen att det här inte blir roligt.

Men nu har vi för en gångs skull tur i Hangö. Staten har nämligen bestämt sig för att gå in och hjälpa oss, genom att ta över gamla Mau-mau och göra en samhällsnyttig insats. Meningen är att man ska uppfylla de löften man i tiderna gav då man lovade ge kompensation för att kustsektionen avskaffades.

Projektet blir ett pilotprojekt i landet, som syftar till att underlätta de problem som ensamstående herrar kan råka ut för nu och då, arbetsnamnet för projektet är "Röda lyktan".

Arbetskraftsminister Ihalainen lär ställa sig försiktigt positiv till tanken och menar på att det här ger arbetstillfällen åt den underutbildade delen av unga kvinnor, medan vår minister för utvecklingsarbete Hautamäki anser att det kan finnas en viss risk för svartarbete. Det kan bli diskriminerande i längden, därför måste man vara noga med att få även små gula, bruna och röda pojkar på jobb. Inte enbart gråtrista flickor.

På det lokala planet har ännu inte ens Kavander uttalat sig, men jag ser med stor förtröstan på framtiden.