fredag 30 november 2012

Bengt Wikström i oväder

Det värsta snöoväder jag någonsin varit med om i november har vi råkat ut för. Namnet "Antti", som stormen av någon anledning döpts till, ställer till med oreda.

Det lär vara låååånga köer av bilar på väg ner till hamnen, har jag hört från många håll, men jag vägrar gå ut flere gånger i dag.

Den däremot alltid lika allerta Benccu Wikström trotsade vädrets makter och tog sig ut i snöyran, resultatet kan ses i några fina bilder här nedan.








Vinterbadare

En av de saker jag aldrig skulle ta mig för att göra frivilligt är att hoppa i sjön i ett sådant väder vi nu har "njutit" av de senaste dygnen. Många är de som gör så, hoppar i sjön, och dessutom med allvarlig min påstår att de njuter av det. Sådär på riktigt, liksom.

En av dem, herr Lindberg, skickade mig ett antal bilder tagna tidigare i dag, varav jag lägger ut två. Den första ser bara hemsk och avskräckande livsfarlig ut, den andra är riktigt fin, om man inte visste vad som är på gång.

Men varför bylta på sig som en norpolsforskare för att sedan klä av sig och hoppa naken i sjön? Människohjärnans vindlingar är förunderliga, eller hur det nu gick.