onsdag 9 januari 2013

Stormhälla

Hangö stad och ägarna av Stora Tallholmen har för avsikt att tillsammans få till stånd en stadsplan för området kring Lilla och Stora Tallholmen. Intentionsavtalet med ägarna till Stora Tallholmen är nu klart och planeringen kan gå vidare.

Det låter som en bra idé, det planerade bygget på Stora Tallholmen. Området skulle må bra av att utvecklas och privatområde har det ju varit i evinnerliga tider, så det kan inte ens störa någon friluftsmänniska.

Det där med att det ska byggas ett paradis på jorden för stormrika människor, för det är främst det det är frågan om, är inte heller en så dålig tanke. Alltid trillar det någon smula från de rikas bord som vi vanliga dödliga kan mumsa i oss.

Däremot har jag aningen svårt att förstå avsikten med det som en av ägarna, Staffan Tallqvist, framkastar på dagens VN då han säger sig skapa någonting i samma anda som friherre Mannerheim hade i tiderna.

Jag tror knappast det är möjligt att i dagens läge få enbart prinsar och andra adliga som kunder till Hangö, så som Mannerheims gäster var. De föredrar nog andra rivieror än vår.

Fast vem vet, kanske det är en annan sorts prinsar och prinsessor som minglar på våra krogar än de som gjort det under senare år.