tisdag 26 april 2011

Busgatan

I tidningen Hangö kan man den 26 april berätta om hur liten en stad egentligen är, i form af två till synes motsägelsefulla uppgifter, man frågar sig nästan om det inte rent av skrivs om samma personer:

- Slagsmål och nojs är man ofta i tillfälle att få bewittna utanför frälsningsarméns samlingslokal wid Busgatan. Så t. ex. war det i lördags på aftonen förenadt med wärklig risk att beträda denna del af gatan, ty det formligen hwimlade af druckna och oroliga personer, bland hwilka sorgligt nog äfwen märktes några minderåriga gossar, hwilka på stapplande ben raglade af och an, oroande fredliga personer. Månne det ich wore på sin plats att wederbörande beordrade till stället en poliskonstapel för att upprätthålla ordningen, ty såsom det nu är, kan det wäl icke i längden få fortfara.

- Nykterhetsföreningen Blåbandet hade i söndags möte i lokalen wid Busgatan och inwaldes härwid till föreningens sekreterare fröken Ida Fagerström.

Och de av er som sett/hört att jag cyklade omkull i går kan jag lugna med att jag är nästan hel. Olyckan berodde inte på min avsaknad av nykterhet eller på en dålig cykel. Det bara blev så.