torsdag 12 april 2012

Jonej

Stadsfullmäktige beslöt i går kväll att inte längre fortsätta utreda kommunsammanslagningen. Efter en jämn röstning, med resultatet 18-17, blev det så. Själva sammanslagningsarbetet i regeringen fortsätter nog ändå som förut, men staden har visat sin åsikt.

Jag läser i en liten notis på sista sidan i dagens VN att stadsstyrelseordförande Kavander även han i denna fråga hade en åsikt, som nu har ändrat. Motiveringen till att han ändrat var att Raseborg i tisdags röstade nej i samma fråga.

Röstade Kavande med ett "ja" i stadsstyrelsens sammanträde, och nu med ett "nej" i fullmäktige, eller tvärtom? Eller gjorde han ett typiskt politikerrdrag och röstade för säkerhetsskull "jonej"? Och vad är det för röstning han hört Raseborgarna rösta nej i? I samma tidning läser jag nämligen att Raseborg i tisdags, efter mycket prat och två omröstningar, röstade fram ett tveksamt ja.

Jag har tidigare skällt på Kavander och hans svårigheter vad gäller läsförståelse, men tydligen förstår han mycket mer än jag. Åtminstone av det som står mellan raderna.

Jag lyfter på hatten för honom, som vågar på detta klara och tydliga sätt visa att han ingenting vet. Han gör bara så som han tror att de stora pojkarna i Raseborg gör.