tisdag 4 februari 2014

Att födas till homogenitet

Jag sitter här och surfar runt på olika nyhetssajter för att få ens ett litet hum om vad som händer där ute utanför min ytterdörr. Till min stora förvåning läser jag att MTV rapporterar om ett stängningshot för Lojo BB, och på en del andra orter, vilket då helt naturligt ska leda till att allt flere barn föds i baksätet på en bil.

Den gamla slagdängan av Edvard Persson  borde kanske skrivas om till "Jag är född vid en landsväg.." Eller i ålänningarnas fall "Jag har skvalpat omkring i hela mitt liv..."

Enligt YLE Västnyland, som nosat reda på fakta i saken, stämmer påståendet ändå inte. Alltså påståendet gällande stängandet av Lojo BB. Hur det går för ålänningarna vet jag inte, men den generella ökningen av födslar i baksätet - och ombord - lär nog öka här i landet.

Men ingen rök utan eld, sägs det. Helsingforsborna vill tydligen att vi alla så småningom ska födas i Helsingfors. Vilket är förståeligt och helt logiskt, då man tänker efter. Om vi alla är födda där, och således Helsingforsare, sä är vi äntligen en genuint homogen grupp finländare. Alla likvärdiga på alla sätt.

Förutom då de som haft oturen att födas i baksätet på en bil någonstans utefter landsvägen.