lördag 4 juli 2009

Jouko Mäkinens sommarhälsning

Det damp in ett brev höromdagen. Vår stadsdirektör, Jouko Mäkinen, adresserar oss alla Hangöbor, med en sommarhälsning som i korthet söger följande;

Det går ekonomiskt åt helvete, börja hjälpa till.

Jag citerar ett stycke:

"Det är även skäl för var och en av oss att granska de egna attityderna och verksamhetssätten. Låt oss själva också igen ta mera ansvar; för oss själva, våra anhöriga och våra medmänniskor, om och när det är möjligt. Låt oss personligen ta ansvar för vår närmiljö. Låt oss föregå med gott exempel även för den unga generationen, som i framtiden kommer att bära ansvaret, - uppförandet hos majoriteten av dem finns det inget att anmärka på. Låt oss uppmuntra och vägleda de unga att under den ekonomiska lågkonjunkturen använda tiden till att söka sig till utbildning. Samtidigt är det möjligt för dem att bli självständiga och få bekanta sig med andra orter, människor, vanor och erfarenheter. Sådana återflyttare uppskattas i Hangö i framtiden! På samma sätt uppskattas insatsen och kunnandet hos dem, som kommer hit annanstans ifrån – tillfälligt eller för att stanna. Hangö är en alltför bra stad för att på grund av en lågkonjunktur lämnas att ”tyna bort”!"

Mera konkreta åtgärder var och en av oss kan ta till finns det inte föreslaget, men jag antar att det är meningen att vi med den vitt berömda talkoandan som råder i Hangö ska dra ut i stadens parker med våra gräsklippare, krattor m. m. dylikt.

Ett intressant och trevligt drag av vår nye stadsdirektör att på detta sätt gå ut till allmänheten.

De som av någon anledning inte läst brevet, kan nu göra det HÄR.

Regattafredag


Det finns en hel del av oss som fortfarande följer med i vad som bestäms i staden. Och många av oss kan, om inte annat, läsa Hangötidningen. Ett beslut gjordes gällande traffikarrangemangen, på tekniska nämndens möte den 19 maj, som lyder:



Under Regattan:
Appelgrensvägen är enkelriktad från Boulevarden till Sandövägen. Fordonstrafik och långvarig parkering begränsas på centrumområdet. Parkgatan och Brunnsgatan reserveras för utryckningsfordon genom att sätta upp parkeringsförbud mellan Korsmansgatan och Appelgrensvägen.

Eftersom, redan på torsdags morgonen, trafiken var arrangerad på ett annorlunda sätt än det ovanstående, förutsätter jag att det är gjort med ett så kallat tjänstemannabeslut.

Rätt eller fel i själva arrangemanget, det tar jag ingen ställning till här, men informationen kunde definitivt ha fungerat bättre. Ännu i torsdagens Hangötidning kunde vi läsa om det enkelriktade arrangemanget.

Så som det hela nu håller på att utlöpa, betyder det här årets system att de få som ännu har lust och ork att besöka staden blir tvungna att bosätta sig utanför stadshuset. Vilket jag ingenting har emot, förhoppningsvis blir de där länge.

Synd visserligen på en vacker park, kyrkparken, som ju nu blir förstörd. Och jo, det bor väl en hel del flere personer längs Boulevarden än i Badhusparken, kanske inte lika penningstinna som de ickeskattebetalare som sommartid frekventerar villorna vid Appelgrensvägen, men likväl behöver även de sin sömn. Men - Trafiken är styrd till Östra hamnen, så som det är planerat.

Synd också att stadens ledande personer som borde vistas i vårt vackra stadshus firar semester.