onsdag 16 november 2011

Harkimo ute ur Hangö-projektet

Hjallis Harkimo har sålt sina andelar i Hangö-projektet till företaget Quattrorakennus som är en del av Quattrogroup, rapporterar YLE.

Det är smått väntat, Harkimo är mera en gosse som drar igång projekt inte en byggherre, men visst är det synd. Diilivinnaren Mira Kasslin är även hon ute ur bilden, vilket förvånar ännu mindre.

Quattrorakennus, som redan i januari köpte 25% av aktierna "för en stor summa pengar" fick antagligen betala en minst lika stor summa pengar till, vilket nog får Harkimo att mysa. Och det är ju sådant båda han och jag, säkert ni också, tycker om; att göra pengar.

Depraverad ungdom

Julen närmar sig med stormsteg, tidigare och tidigare varje år verkar det som, redan börjar julskyltning i  affärer och tidningsannonser synas. Vi fattiga arbetslösa stackare står igen inför den till synes ouppfyllbara uppgiften att försöka införskaffa värdiga presenter till våra nära och kära. Riktigt så illa som i notisen nedan, hämtad ur tidningen "Hangö", 16 nov. 1897, är det till all lycka ännu inte.

Depraverad ungdom. I medlet af senaste vecka fästes polisens uppmärksamhet på att tjufvar brutit sig in uti ett par tre villor i badhusparken. Såvidt man vid värkstäld undersökning uti en af villorna kunde utröna hade kanaljerna dock nöjt sig med att noga genomsöka alla vinklar och vrår i villan, utan att bortföra några föremål af större värde. Detta gaf vederbörande anledning antaga att inbrotten icke föröfvats af någon som värkligen haft för afsikt att stjäla, utan att här hällre förelåg ett groft okynne.

Polisen egnade emellertid numera skärpt uppmärksamhet åt alt som tilldrog sig i parken och dess närhet, och i söndags på eftermiddagen obserwerades trenne gossar smyga omkring vid en af villorna. Då polismännen närmade sig märktes att också uti denna villa inbrott föröfvats hvarför de till skogs springande pojkarne eftersattes. Man lyckades till en början gripa en af pojkarne, som genast bekände alt och äfven uppgaf namnet på sina medbrottslingar. Inom kort hade polisen sålunda reda på att inbrotten, fyra till antalet föröfvats af Karl Fredrik Forsström, Emil Johannes Hilden och Oskar Arvid Granholm, den senare tidigare ertappad för snatteri.

Alla tre äro i ålder mellan 12 - 14 år och förklarade att de vid sina inspektioner uti villorna bortfört endast småsaker, såsom koppar, skedar, bilder, o. s. v. hvilket alt de gömt dels uti ridmanegen, dels uti skogen under trädrötter o. dyl. På förfrågan hvad de ämnade göra med de stulna sakerna svarade gossarne att det varit deras afsikt att som julpresenter förära föremålen åt sina vänner och bekanta.

På tal om polisen, som snart inte längre finns någon annanstans än i huvudstadsregionen, så håller Marika Lindström på med en namninsamling för att försöka fördröja stängandet av stationen i Hangö. Listorna finns i butiker och liknande, tyvärr inte på nätet, så ni sommar- och veckoslutshangöbor som är på väg till staden den närmaste tiden; skriv under!