lördag 6 augusti 2011

Nåja, så va han igång igen

Det hände för någon timme sedan någonting som är så intressant att nattsömnen for. Måhända kan det hjälpa mig att skriva av mig. Så: Kära Dagbok.

Där står jag snällt i kö i vår stads enda nattöppna grillkiosk, den som kanske - eller enligt vissa rykten kanske inte - ska bli en fin paviljong med utsikt över Östra hamnen.

Nykter som jag är, på väg hem från arbetet, låter jag mig inte provoceras av de mera berusade vrålhungriga gästerna, utan låter dem hållas. En halvfet medelålders blondin håller låda om hur det är idiotiskt att idioterna till företagare i Hangö inte kan sköta sin business bättre än de gör. Annat vore det inom ring trean.

Nu vet jag ju att denna, enbart finska talande blondin öppnade affär i staden i våras. Jag vet likaledes att hon nu har slutförsäljning "på grund av flytte", fastän ryktet ger vid handen andra orsaker. Rykten, i pluralis, vet även berätta att denna finansguru och förståsigpåare gjort konkurser tidigare, men det hör inte hit.

Vad som däremot hör hit, är att det inte enbart oss företagare hon skällde ut, hon kallade våra lokalpolitiker till de mest vidriga kräk, Hangöborna i gemen till ignoranta fårskallar och dumhuvuden samt de turister som besöker staden till imbecilla idioter.

Här vill jag än en gång påpeka att allt gick på finska, vilket jag trots min perifera utbildning någorlunda behärskar, och att damen i fråga inte kan något annat än det språk hon vräker ur sig oförskämdheter på.

Å alla oss Hangöföretagares vägnar ber jag ödmjukt om ursäkt för sådana här missöden. De får INTE förekomma, men vi kan ju alltid trösta oss med att hon nu ska flytta till Ekenäs.

Där kommer de troligtvis att önska henne tillbaka innanför ring trean.