fredag 14 december 2012

Samarbete

Mera "förbättringar" på gång.

Vårt lands styrande verkar i går på luciadagen ha tagit spetsad glögg i stället för en extra pepparkaka. Åtminstone tyder jag det så, för det meddelande som gick ut på YLE i går kväll måste ha varit ett verk av berusade människor. Alternativt elaka despoter med diktatoriska fasoner. Och det vill vi väl inte tro på.

Att kommuner med ett invånarantal på mindre än 20.000 invånare nu ska tvingas samarbeta i alla frågor gällande bashälsovård och sociala tjänster är rena rama tvångsmetoder för att få kommuner att slå sig samman.

Och så vill man naturligtvis stänga alla de överflödiga hälsovårdsstationer och socialkontor vi har runt om i landet. Om ingen kan besöka dessa betyder det helt naturligt att ingen är sjuk eller i behov av socialhjälp. Statistiskt sett.

I praktiken kommer även den här förbättringen att betyda längre resor för åldringar, sjuka och andra redan ekonomiskt hårt pressade medlemmar av vårt samhälle. Vilket, om man nu räknar hastigt, troligtvis i längden betyder tilläggskostnader även för samhället i form av reseersättningar - på kort sikt - och värre sociala problem på lång sikt.

Det är så man man blir rent förbannad. Vem fan har röstat hit det här packet utomjordingar?