torsdag 29 mars 2012

Skatte- och prishöjningar

Det är inte alla dagar vi Finländare har orsak att vara glada över skatte- och prishöjningar, men nu har arbetarna på bilimportbolagen verkligen kunnat glädas; den kommande skatteförhöjningen för bilar har gjort att det under den senaste tiden funnits mycket arbete.

Bra så. Tyvärr inverkar det inte positivt på framtiden, i värsta fall kanske tvärtom, och samarbetsförhandlingarna fortsätter. Men man får väl vara glad över det lilla, som någon uttryckte saken.

Hamnens personal kan för sin del se fram emot bättre, åtminstone mera arbetsdryga, tider. Det vill säga i fall av att hamndirektionsordförande Sundbergs visioner slår rätt. På grund av de ständigt stigande transportkostnaderna vill han marknadsföra Hangö hamn som ett nära liggande alternativ, logistiskt sett, för de västnyländska export- och importföretagen.

Mycket bra, det med, i synnerhet på längre sikt. Men nog kan man säkert anta att det här med stor sannolikhet kommer att kräva en eller annan miljon i nyinvesteringar från hamnens sida.

För så brukar det vara, då hamnen hittar en ny marknad.

Bild: B. Wikström