söndag 3 april 2011

Småsvettigt på en söndagkväll

Meningen var att jag i dag på eftermiddagen skulle besöka det politiska spektakel som anordnades på gamla posten, numera Wanha Posten, men jag somnade redan innan jag hann dit. Valdebatt med våra lokala riksdagskandidater, har det varit. Kanske lika bra att jag bommade debatten, jag har ofta svårt med det förhöjda blodtrycket på söndagar.

En annan sak som förhöjer mitt blodtryck, denna söndag, är det faktum att jag från och med i morgon tillbringar den inkommande veckans dagar och nätter i Syndalen. Reservisterna behöver hjälp igen, så man kallar in landskapstrupperna för att få stövlar och mat utdelat.

Men samtidigt som jag lite småjärmar över en övning, som inte heller denna gång är frivillig, måste jag nog medge att det ska bli ganska roligt. Hoppas jag.

Om saker och ting fungerar som de ska, vilket de ju tyvärr så sällan gör, så kan jag återkomma i veckan med bilder från övningen.

På tal om bilder, så vill jag påminna alla släkt- och lokalhistoriska forskningsvänner om tillfället i forskarutrymmet på Långgatan i morgon kväll då Bengt Wikström visar en del av sin samling på gamla Hangöbilder.

Väl värt en stund av måndagskvällen.