fredag 15 april 2011

Tekniska direktörer

Tekniska nämndens nästa möte ser vid första ögonkast på föredragningslistan ut att kunna bli ett långt och segslitet sådant, men vis en närmare granskning är det flesta punkterna med säkerhet enbart rutin.

En intressant punkt däremot är saknummer 52, ersättare för tekniska direktören.

För tillfället fungerar stadsingenjör Martti Kerkelä som ersättare för tekniska direktören och ifall också han är frånvarande fungerar huschef Bengt Lindholm som ersättare.

Nu är det tänkt att tekniska nämnden gör ett beslut på att huschefen Bengt Lindholm fungerar som verkchef tills tjänsten som teknisk direktör har besatts och att som hans ersättare fungerar i första hand chefen för vatten- och avloppsverket Kimmo Paakkonen och om också han är borta stadens byggnadsinspektör Jan-Peter Sundberg.

Ingen bristvara på tekniska direktörer här inte, kan man kanske tycka.

Men i sommar då de alla har semester kanske det kunde behövas en fjärde, femte och sjätte ersättare. Så där bara för säkerhets skull. Liksom. Typ.

Fast å andra sidan är väl hela tekniska stängt över sommaren.

I härnad


Nu ser det ut som om det vore hänt. Igen. Plundrarna från fjärran har landstigit, såsom fordom, tanterna springer omkring likt huvudlösa höns och vallar sina borttappade fårskallar till män. Det är vårkänslor i luften, snön smälter och krogarna öppnar sina lyckta dörrar för var och en törstig med slant i fickan.

Park dröjer ännu till nästa torsdag innan säsongen inleds på ett för påsken varande påpassligt sätt, men sakta och säkert börjar stället se ut som sig bör.

Eventuella inbrottstjuvar i härnad göre sig icke besvär; spriten, kassan och cigaretterna saknas fortfarande.