torsdag 23 augusti 2012

Tidtabeller

Den socialdemokratiske bostads- och kommunikationsministern Krista Kiuru gjorde i går en blixtvisit i staden. Ministern var försenad, men hade vett att laga sig härifrån i tid, läser jag på svenska YLE.

Så att hon inte är försenad till sitt besök i Billnäs.

Att ministern däremot inte kan precisera på vilket sätt staden ska få stöd, nu då vi plötsligt blivit ett strukturomvandlingsområde, kan man förstå. Inte kan ju en sådan här minister svara på sådant. Det är så att säga inte hennes bord, eller något. Man får väl vara glad över att hon berättar att regeringen nog kommer ihåg det här i sina budgetförhandlingar.

Men antagligen behöver nog regeringen och Krista Kiuru bli påmind om det, då det nästa vecka är dags för dessa förhandlingar. En politikers minne är ju som bekant så otroligt kort.

Inte heller ville hon ge en tidtabell då det gäller elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan. Det kan jag förstå, då hon inte klarar sina egna tidtabeller, men nog är det ju annars just sådana här frågor kommunikationsministern bör kunna svara på. I synnerhet som hon berättar att frågan ligger högt på prioriteringslistan.

Men allting är relativt, för ministern poängterar i en intervju gjord av Börje Broberg att hon ingenting kan lova. Varken vad gäller det ena eller det andra.

Vår ärade stadsstyrelseordförande Kavanders kommentar om att han tycker att det ser ljusare ut var däremot aningen suspekt.

Det ösregnade ju, och allt var grått.