fredag 15 februari 2013

Framstegstankar

Då jag, aningen motvilligt, var ut på min dagliga vandring bestämde jag mig för att ta en titt på det kommande byggnadsprojektet vid Högbergsgatan. Det störde mig nämligen att det i dagens VN pratas om "parkområde".

Jag har alltid trott det är en privat gård, det där. Det tror jag fortfarande, området är inhägnat och har både port och postlåda. Huset som skymtar till höger på bilden är väl det som då eventuellt ska rivas.

Men sedan slog det mig att området är betydligt större än så, åtminstone på kartan, vilket fick mig att traska kvarteret runt och ta bilder ur andra vinklar. Och visst, där finns ett outnyttjat område som, med god vilja, kan kallas parkområde. Bild två är från Nycandergatan och den tredje från gården bakom Gröna Kajen.

Även nybygget på Granitgatan, ovanför magasinen i Östra hamnen, passade jag på att beskåda. Inte för att jag blev klokare, huspaketet är välinpackat.

Det byggs flitigt i vår stad för tillfället, förhoppningsvis ska dessa nybyggen i framtiden bebos av sådant folk som flyttar sina papper till Hangö. Vi behöver både folk och skatteören.

Och utanför polisstationen, som det för närvarande ser ut som om vi får behålla ett tag till, stod hela två polisbilar. Och ett litet flygplan kretsade i skyn.

Så visst är vi en storstad. Åtminstone nästan.