tisdag 1 mars 2011

Fimbulvinter

Medan jag sitter och dricker öl och drömmer om sol och sommar finns det andra här i världen som gör sig nyttiga. Jag får nästan ett dåligt samvete, men...

Benccu Wikström har igen tagit ett stort antal fina bilder, som han ännu en gång har varit vänlig nog att dela med sig  av.
"Första bilden är för fyra dagar sedan när det bildats isvallar i höjd med Russarö, där fastnade tre båtar som isbrytaren Urho tog loss. Man får ha överseende med bilden för fartygen är vid Russarö och jag vid vågbrytaren i hamnen." Ingenting att ha överseende med här inte, förbaskat fin bild!

"Sedan tilltog den sydliga vinden så att i går på morgonen var det hela sju båtar som satt fast vid Hanko1, det har isbrytaren Voima rett upp men den har haft fartyg lite här och var i finska viken mellan Hangö och Ingå att få loss. Andra bilden är en skärmdump tagen från Marinetraffic och visar vad Voima haft för sig detta dygn, det har nog varit köras hela tiden." Det här har det ju rapporterats tätt om på radio och TV, det sägs vara den värsta isvintern i mannaminne.

"Men inte hade man det lätt förr heller, då fick man använda sågar, spakar och t.o.m dynamit för att få ut fartygen, gamla Murtaja syns i bakgrunden." Ännu en fin bild ur Benccus digra arkiv.

Som avslutning en fin bild på Transfennicas Trica i Västra hamnen, tagen i går. De lär köra med smått fantastiska 15-16 knop genom isvallarna.


Tack! Nästa bärs e de nog jag som får bjuda på.

Säsongstart

I går var det sol och varmt, många av oss blev lurade att tro det var vår. Så vad gör en man i min syssloslösa situation då solen skiner, det är vindstilla och den falska vårvärmen känns nästan sommaraktig?

Jo, han styr raka spåret till första bästa terass för att få sig en öl. Årets första terassöl!

Säsongen är inledd, temperaturmätaren på Roxx visade smått otroliga +16 grader och lär ha visat ännu mera tidigare och dagen innan...

Nu nyser jag, men det måste nog bero på någonting annat, kanske en plötsligt påkomen allergisk reaktion.