torsdag 10 mars 2011

I samarbete - Hur?

Hangö kulturforum anordnades för första gången i fjol och forumet var en för våra förhållanden rätt stor succé med kring ett hundratal deltagare. Intresset kring kultur är stort i staden.

I lördag är det dags för årets version av forumet, som i år går under namnet "I samarbete - Hur", och leds av ordföranden för nämnden för kultur- och medborgarverksamhet Sirkkaliisa Cavonius och hålls i stadshusets festsal.

Forumet inleds klockan 13 med ett välkomsttal av stadsdirektören Mäkinen, därefter berättar kulturdirektören Kukkonen om sommarens evenemang. Sedan pratar rektor Marja Turpeinen om medborgarinstitutet varefter arkitekten Sahlstedt funderar över var allt ska göras.

Ungefär.

Då vi kommit så långt har det redan gått en hel timme av programmet, klockan är 14, så det är dags för en kaffepaus.

Efter kaffet vidtar grupparbeten, i vilka det behandlas de ämnen som berördes i respektive inledningsanförande varefter det klockan 15 rapporteras om de olika resultat man kommit till och eventuell diskussion uppstår.

Forumet tar slut klockan 16 och då är vår kulturella framtid bestämd.

Det kan man kalla effektivt!

Javisst, ja, det ska finnas utrymme för kulturellt program också! I något skede hittar man tid att lyssna på Laura Sundström och Ronja Lind som uppträder med varsin(?) cello.