tisdag 3 december 2013

Inför självständighetsdagen

Stadens program på självständighetsdagen var i år ovanligt svårhittat, men det kanske berodde på för litet koffeinintag.

Hur som helst, så inleds festligheterna på traditionellt sätt med kransnedläggning vid hjältegravarna klockan 10.15. Därefter hastar det till kyrkan för en gudstjänst klockan 12. Sedan springer alla nedför backen till stadshuset för att få i sig en kopp stimulerande kaffe i stadshuset klockan 13.

Klockan 14 inleds självständighetsfesten i stadshusets festsal med balett och välkomstsord av Sten Öhman. Öhman står för pratet, någon annan dansar. Tyvärr, det vore skoj att se det hela tvärtom. Sedan är det musik, klassisk sådan, och så är det dags för årets festtalare att ta vid.

Som festlig talare fungerar i år Tomy Karlsson.

Så kommer det mera klassisk musik, varefter årets kulturpris delas ut. Därefter hälsar försvarsmakten och så utdelas det förtjänsttecken.

Som avslutning sjungs Vårt Land varefter begravningsstämningen slussas ut och publiken fritt kan ta sig fram till något ställe där det festas. Här kan det vara på sin plats att påminna er om att dryckesbutikerna håller stängt, festligheterna till ära.

Ungefär som vanligt, med andra ord.