fredag 5 november 2010

Kulturdirektörstjänsten

Staden verkar ha svårt att få kompetent folk. Åtminstone är det svårt att få en kompetent kulturdirektör.

Redan i somras bestämde dåvarande kulturnämnden i samband med att de nya instruktionerna för grundtryggheten, bildningsväsendet och kulturväsendet att lediganslå tjänsten i fråga. Tid på sig hade de intresserade att lämna in sina ansökningar fram till den 10.8.

Fyra ansökningar inkom varav ingen var fullt behörig på de områden som krävdes. Nämnden för kultur- och medborgarverksamhet beslöt att förlänga ansökningstiden med tre veckor. Varpå den förländes till den 1.10, under vilken tid det nu sammanlagt inkommit 11 ansökningar.

Veckorna gick och man uppmärksammade det faktum att även kulturassistentens arbetsförhållande tar slut, varpå man förlängde dennes arbetsförhållande med ett tidsbundet tvåmånaderskontrakt. För att "Det måste finnas en person i kulturbyrån som sköter bl.a. om galleriets utställningsverksamhet, uppdateringen av evenemangskalendern och ordnar evenemangen för resten av året".

Tiden har gått ytterligare, och på det senaste mötet i stadsstyrelsen den 1.11. blev man då slutligen på det klara med att vi måste få en kulturdirektör.

Varpå det beslöts föreslå för stadsfullmäktige att den fil. mag. Merja Kukkonen, som inte heller fyller alla de behörighetskrav som begärs, anställs på en tid för två år.

Under vilken tid hon ska förbinda sig att avlägga de studier som förutsätts för behörighet som biblioteksdirektör, och sedan kanske få en fast anställning.

Jaja, inte ska det vara så lätt. Men kanske hon kan ta sig tid att uppdatera föredragningslistor och protokoll på stadens hemsidor?