tisdag 20 augusti 2013

Smått å gott

Senaste söndag "firades" någonting som kallas restaurangdagen. Det här innebär inte att alla människor går ut på krog, tvärtom, alla människor öppnar krog. Jag vet, det har järmats om det här tidigare, men likasåfan tycker jag att det är både fel och oansvarsfullt av myndigheterna att tillåta dylika spektakel.

Hur rolig idén i sig än kan vara är det totalt fel att tillåta vem som helst att bedriva restaurangverksamhet. All världens salmonella- och kolibakterier får fritt spridas runt omkring, medan myndigheterna står vid sidan om och ger sitt bifall. Ingen av de personer som tillåts bjuda på ätbart har hygienpass, serveringspass eller andra tillstånd. Inte betalar de skatt på sina försäljningsvinster, inte heller erbjuder de erforderlig tillgång till toaletter.

Nej, nej. När ska myndigheterna ta i med detta för vårt samhälle så förkastliga problem?

Heh heh... Visst, det finns en underton av sanning i ovanstående, men så allvarligt är det ju nog inte. Däremot tycker jag att det här är ett ganska bra sätt för den så kallade "vanliga" människan att få prova på nya maträtter och drycker. Mera sånt!