torsdag 11 februari 2010

Hangötidning till alla



Som någon sorts jippo, har Hangötidningen i dag hela veckans nummer på nätet.

"Tidningen den 11 februari är ett sk. meganummer, vilket innebär att den delas ut till samtliga hushåll i Hangö och dessutom i centrala Ekenäs och Karis.", skriver man.

Nog så bra, men till vårt hushåll hittar inte dessa gratisnummer. Varken Hangötidning eller Västra Nyland hittar med sina gratisnummer till min dörr, jag får snällt gå och köpa lösnummer liksom övriga dagar.

Nå, det är nu inte hela världen.

Vad som däremot känns besynnerligt, är att båda dessa tidningar gått in för ett krav på registrering för att kunna kommentera deras artiklar på nätet.

Den bakomliggande tanken är säkert god, "nu kanske folk inte slänger ur sig vilken skit som helst", men samtidigt misstänker jag att det även tar bort en mängd seriöst menade kommentarer från blyga personer. För att inte tala om de som är måna om att skydda sin anonymitet.

Aj varför Västra Nylands logo är större, och placerad ovanför Hangötidningens? Tjaa, kanske för att VN fortfarande - nästan - är en dagstidning, medan den senare är ett haltande veckoblad.

Minneslotscafé i Astrea


Den service som erbjuds personer med minnesstörning och demens skall förbättras och utvecklas. Ett nationellt nätverk av expert- och stödcentra, som förstärker det frivilliga arbetet och samarbetet har skapats till år 2010.


Lotscafét, en del av detta projekt, som jag berättade om i augusti, har nu vårens program färdigt.

Torsdag 18.2: Förebyggande och vård av vuxendiabetes
Torsdag 18.3: Minnessjukdomar - diagnostik och vård
Torsdag 22.4: Brandsäkerhet hemma hos seniorer.
Torsdag 20.5: Terapeuttinen puutarhanhoito

Lotscafé -tillfällena i Hangö ordnas i Servicehuset Astrea på Berggatan, kl 14-16.

Fritt inträde för alla intresserade. Kaffe/te + bulle kostar 1 €.