torsdag 15 oktober 2009

Representant till Åbo Svenska Teaters rådgivande delegation

ÅST har begärt att Hangö stadsstyrelse ska utse en medlem med personlig ersättare till teaterns rådgivande delegation för perioden 2009-2012.

Teatern har beslutat fortsätta regionteaterverksamheten och för att kunna föra en fortsatt dialog mellan regionens kommuner och teatern behövs den rårgivande delegationen.

Kulturnämnden föreslår att Birgit Brunow blir medlem under ifrågavarande period. Som ersättare föreslås Johannes Runeberg.

Delegationen sammanträder en eller två gånger i året. Av medlemmen och ersättaren förväntas intresse för teaterverksamhet.

Under perioden 2005-2008 har Hangö stad representerats av kultursekreterare Birgitta Danielsson, samt av Helena Holst och Reija Vanhanen. Kulturnämndens medlem Sigurd Idman har varit ersättare.

Det var väl trevligt.


Försäljningen av stadens fastigheter blir inte av

I september beslöt stadsstyrelsen att sälja ungdomsgården, den gamla brandstationen, Skolgatans gårdsbyggnad och AP-tomten på Nykärrsgatan 22. Huset på tomten Nykärrsgatan 22 är tomt och man föreslog att tomten säljs som radhustomt i enlighet med planen, varvid byggnaden skulle rivas.

I går kväll beslöt stadsfullmäktige att gå emot stadsstyrelsens beslut. Med rösterna 1–34 beslöt fullmäktige att inte sälja dessa fastigheter.

Vid omröstningen föll rösterna 34–1, där SDP:s Jouko Veikanmaa var den enda som stödde förslaget att sälja.

Jaana Pulkkinen(SDP) förklarade sig på personliga skäl jävig, och ersattes av Rolf Rönnblad.

Intressant hur hela stadsstyrelsens åsikt förändras på några veckor. Nästan så man kan hitta konspirationsteorier här.

Man kan nästan anta att Veikanmaa kände sig ensam, kanske rent av en aning förvirrad, efter denna omröstning.