torsdag 29 november 2012

Snö

Sådärja. Då är alla snöromantiker tillfredsställda på ett för tillfället förhoppningsvis tillfredsställande sätt. Får man hoppas. Om inte, så utlovas det mera av den vita varan längs med dagen, natten, morgondagen och de närmaste dagarna likaså.

De som tycker om blåst behöver inte heller känna sig blåsta, det utlovas nämligen mycket kraftiga vindar de närmaste dagarna. Tidvis, i snö- och vindbyarna, rentav av stormstyrka ska vi få.

Om man råkar syssla med en billighetsdokumentär gällande de arktiska förhållanden som råder i den höga nord, eller vill ha matchande bilder till ett föredrag rörande de förhållanden forskningsresanden likt Nordenskjöld och andra polarforskare i gamla tider var utsatta för, ska man nu passa på att gå ut och ta bilder.

Min digibildtagare börjar skaka av skräck då den tänker på ett så grymt öde, den tål ingenting under 0 grader. Aningen som jag, men den beklagar sig mera stillsamt och dör oförmärkt utan desto större klagan.

Om nu jorden inte går under om tre veckor, så som det än en gång är utlovat, ja då ser det ut att bli en strapats- och snörik vinter.

Igen.



Official2012Countdown.com