måndag 14 februari 2011

Uppsnyggning av Salutorget

"Förbättrandet och utvecklandet av salutorgets miljö har diskuterats i många år. Tankar och idéer har utvärderats och åsikter presenterats men något konkret har inte åstadkommits", läser jag till min oförställda förvåning på tekniska nämndens föredragningslista.

Nog kan man kanske delvis hålla med om att vi Hangöbor många gånger är bättre på att snarvla än vi är på att omsätta snarvlet i konkreta handlingar, men att det så här måste konstateras riktigt i tekniska nämnden hade jag nog inte i första taget väntat mig.

Och om jag inte helt missminner mig, vilket inte i och för sig skulle vara första gången, kom det nya stenkanter och blomplanteringar kring torget i fjol, så någonting händer det väl?

Nu på det inkommande mötet ska planläggningsarkitekten Heli Vauhkonen presentera planerna på hur torget i framtiden ska se ut. Tanken är att mindre arbeten ska utföras nu längs våren, medan de större får vänta till hösten.

Och nog ser det bra ut, men den byggnad som är inritad som "Saluhall" förstår jag mig inte riktigt på. Är det inte ett gammalt träskjul som står där nu?