måndag 29 augusti 2011

Forneldarnas natt

Det kommenteras om att det inte fanns någonting för "vanliga" Hangöbor att göra under veckoslutet. Det var bland det enfaldigaste jag hört, utbudet på alternativ är stort, ibland större och ofta riktigt stort. Det går att syssla med allt från öldrickning till att räkna sandkorn, utomhuskonserter och inomhusdito, vattentornsbesök, höstmarknader och lopptorg. M.m., m.m. Nog är det bra konstigt om det inte finns någonting annat att göra än att gnälla! Inkommande år kanske gnällspikarna själva kan bidra med program?

Hedningarna, som under natten mellan lördag och söndag, visade sig på den styva linan och dansade till lågornas sken runt om i bygderna, den alltid lika förträfflige B. Wikström har än en gång tagit en alldeles otroligt bra bild från brasan i Kapellhamnen.

På söndag kunde sedan de som anser sig tillhöra den mera fromma befolkningen avnjuta en gudstjänst utomhus, med levande musik, anordnand av Hangö svenska församling. Även här är det den gode Benccu som tagit sig tid att fotografera.