fredag 7 december 2012

Kulturprat

För första gången på många år tittade jag på sändningen från slottsbalen. Eller åtminstone den del då gästerna kom in och skakade hand med vårt presidentpar.

Aningen skrämmande hur en del spökat ut sig, men smaken är väl som baken. Uppåt vilken anatomiska del många av damernas dräkter var, så som det ska vara enligt utsago från de i mitt sällskap som sett festen tidigare. Trevligt, men besynnerligt, ungefär som den alltid lika excentriska Veltto Virtanen.

På det lokala planet har jag ingen aning om hur folk festade i år, måhända hade man på efterfesterna lika roligt som de stora stjärnorna.

Peter "Stena" Stenström hade åtminstone orsak att fira, årets kulturpristagare som han är. Stenström får priset för att han arbetat för rockkulturen i Hangö i många år och för att han gjort det möjligt för lokala band att spela sin musik inför publik, läser jag på YLE. Och det får väl stå som en motivering, då ärendet av någon anledning varit sekretessbelagt i kulturnämnden.

Gratulerar!

Bilden är för övrigt tagen vid skivreleasen av "Hangon Pubikansas" skiva. Bara ett av de många projekt Stena varit, och är, inblandad i.