lördag 2 april 2011

Jonej, mera lediga arbetsplatser

Jaha, då var det färdigskämtat för ett år framåt igen, sägs det. Ett av de bättre aprilskämten i vår omnejd var nog i alla fall det initiativ som tidningen Västra Nyland tog, då man flyttade flygfältet från Hangö till Ingå. Inte tror jag att vår Kavander går med på någonting sådant, inte.

Nog för att man kan hitta tokroligheter i vår stad året om, helt utan att behöva skämta om det. Det faller sig naturligt, verkar det ofta som, helt utan att man behöver dra till med osanningar.

Social- och familjeservicecentralchefen Veli-Jukka Ponkala har den 15.3.2011 sagt upp sitt tjänsteförhållande, så att han slutar den 15.5.2011, läser jag på stadsstyrelsens föredragningslista.

Inte för att jag vet vem det är, inte heller har jag någon aning om vad en sådan chef gör, inte heller kan jag påstå att jag kommer att sakna honom, men det blir på detta sätt ytterligare en chefspost lediganslagen i staden. Och lediga arbetsplatser är det bra att ha. För statistiken.

Listan på lediganslagna chefsposter i staden blir bara längre och längre.

Jag har en god bekant som visste berätta att orsaken till vår chefsflykt går att söka i det faktum att våra tjänstemän är "rädda för att få felet för att det går åt helvete för Hangö". Samma orsak, berättade han med en djupt konspiratorisk röst i bästa hollywood-anda, är det till att ingen vill ha de lediganslagna tjänsterna.

Nå, riktigt så illa tror jag inte det är. För nog är de personer som fattat besluten ansvariga för de felbedömningar de gjort, må de sen flytta till Raseborg, Åboland eller storstaden.

Men ingen rök utan eld, sägs det.

Måhända här finns en möjlighet för våra folkligt invalda ledande att söka, gräva och rota i den gamla "orsak och verkan"-tesen?