söndag 26 januari 2014

Tråkigt med trista nyheter, trist med tråkiga nyheter

Jag sitter här och småsurar över dessa nya tiders brist på lokalnyheter på söndagarna. Och måndagarna. Den stora nyheten på nätversionen av VN är att polisen haffade en lindrigt nykter bilist på Sandövägen och att en annan dito körde av vägen i Karis.

På tidningen Etelä-Uusimaa, dagens nummer som kom i går, läser jag att det under fjolåret haffats 41 personer för rattonykterhet i Hangö, fem fler än året innan, varav 15 var räknades som grova fall. Här vet vi ju att sommarmånaderna är den egentliga brottslingen, då vi har allsköns evenemang i staden, måhända borde sommarmånaderna förbjudas.

I Raseborg hade man under samma tid 101 stycken fall av rattonykterhet, varav 54 klassades som grova. I Raseborg kan man kanske skylla den större mängden på att man har fler fyllon än vi, då man tagit åt sig så mycket landsbygd. Måhända landsbygden borde förbjudas?

På tal om Raseborg, för att aningen pigga upp både mig och er, så hörde jag i går i Evitskog en ganska rolig vits:

Det var Ekenäsbon och Karisbon som bestämde sig för att cykla Pojoviken runt. Till sitt förfogande hade de en tandemcykel, på vilken då Karisbon placerade sig på det främre sadeln och Ekenäsbon på den bakre. Allt gick smidigt och väl tills den första aningen brantare uppförsbacken kom. Det var ett sjudjäkla svettigt arbete för att ta sig uppför den, men det lyckades så småningom, och på krönet vände sig Karisbon om och yttrade: - Jaa, no va de tur att du had mej me nu, no. It had de blivi ti någå annars. Varpå Ekenäsbon replikerade: - Å du me, om int ja hadd bromsa hela vägin så hadd vi no rulla ner tibaks.

Samarbete, gott folk. Det är det som behövs i dessa tider

.