onsdag 1 december 2010

Festligheter

Vi lever i festliga tider.

Sången från lillajulsfesterna har knappt avklingat då vi redan planerar inför firandet av landets självständighet. Trots det ökande inflytandet av riktgivande direktiv från EU-håll har vi fortfarande, som nation, en viss självständighet. Och det ska vi vara både glada och tacksamma för.

Stadens självständighetsfest går i redan invanda tecken med festtal, musik och utdelning av förtjänsttecken åt våra kommunalt anställda. Programmet går att se på stadens hemsidor.

För den femtonde december hittar vi på listan över festligheter någonting nytt. Jag citerar från föredragningslistan till nämnden för kultur- och medborgarverksamhet, för att ingen ska behöva säga att jag "förvränger": "Olika personer och sammanslutningar arrangerar många evenemang i Hangö och dessa höjer stadsbornas trivsel och Hangös dragkraft. Hangö stad vill nu för första gången arrangera ett tillfälle att tacka dessa aktörer".

Ett mycket lovvärt initiativ, tydligen taget av museichef Marketta Wall. Men hur ska alla de hundratals människor som arbetar för stadens trivsel och dragkraft rymmas in i vårt lilla museum?

På samma tillfälle offentliggörs också årets bästa idrottare i Hangö. Här behöver jag er hjälp, jag minns att det var Tony Bäckman som valdes 2008, men vem blev årets hangöidrottare i fjol?