onsdag 3 november 2010

Fortsättningskriget i Hangö



I samband med den utställning som Sällskapet för Släkt- och Hembygdsforskning nu håller i biblioteket höll föreningen i kväll sitt höstmöte.

Samtidigt med höstmötet passade man på att utnämna fyra nya hedersmedlemmar i föreningen, nämligen föreningens långavariga sekreterare Christina Nordback, föreningens kassör Ulla Lindström samt arkivarien Folke Ferm. Alla tre har varit aktiva i föreningens styrelse sedan dess grundande för 25 år sedan. Förutom dessa utnämndes även Nina Jensén (inte med på bilden till vänster), redaktör för föreningens medlemsblad SSHH sedan dess den började utkomma för 14 år sedan.

Utställningen har fått tilläggstid och pågår nu två veckor längre än planerat.

Därefter gjorde författaren Toma Karlsson reklam för sin nya bok, som enligt utsago utkommer om ungefär ett år, i form av ett entimmes föredrag om fortsättningskrigets inverkan på Hangö och intagandet av staden då sovjetarmén avlägsnat sig.

Trafikarrangemang

Nu har vi en tid fått röra oss rätt fritt i stadens centrum, då de gatuarbeten som försiggått på Boulevarden, Berggatan, Korsmansgatan och vid torget blivit färdigställda.

Men nu är det dags igen; Hangö stad meddelar på sin hemsida:

Trafikarrangemang på avsnittet Boulevarden 8 – Havsgatan 1 förorsakade av fjärrvärmearbeten.

Fortum Power and Heat bygger ut fjärrvärmenätet från Boulevarden 8 förbi stadshuset och vidare längs Rådhustorget, Torggatan och Havsgatan till f.d. Hotell Regatta.

Grävningen av kanalen börjar redan vecka 44 och räcker ca en månad. Rörkanalen byggs i körfilen mot stadshuset och den kommer att vara 2 m bred. Maalinja Oy, som fungerar som entreprenör, ansvarar för att gångtrafiken till stadshuset och andra platser sker smidigt.

Eventuellt kommer delar av Boulevarden och Rådhustorget tidvis att vara helt stängda för biltrafik.