torsdag 15 december 2011

Mera lediga tjänster

Mängden lediga arbetsplatser ökar igen. Sissi Deiwick slutar, enligt ett meddelande, på turistbyrån från och med den första mars, så nu lediganslås tjänsten som turistsekreterare.

Prisregn

Bildningsnämnden har beslutat dela ut pris. Förutom det sedvanliga priset till "Årets idrottare" ska nu även årets ungdomsidrottare, årets lag och årets tränare belönas. Förutom de här ska någon dessutom få ett "Årets hedersomnämnande".

Visserligen är tanken här den att man kan premiera inom alla dessa kategorier, men det finns inget måste om det inte finns lämpliga kandidater, sägs det. Vilket jag gott kan förstå, för annars hade vi väl inom några år en situation där även inaktiva bänkidrottare som jag får pris.

Motiveringen kunde lyda: För aktivt visat ointresse vid hindrandet av andra personers frivilliga självplågeri och ett självpåtaget uppbärande av de bördor en ständigt tilltagande viktökning medför.

På tal om ungdom och idrott, så har som kanske bekant ännu en i raden av chefer flytt det sjunkande skeppet. Ungdoms- och idrottschefen Stefan Fri har hittat grönare ängar på andra sidan rågränsen, där han blir någonting som kallas "avdelningschef för sysselsättningstjänster".

Måhända det är där man sysselsätter tjänstemän?