fredag 11 mars 2011

Bisyssla - en lönande verksamhet

Det har dykt upp en mängd föredragningslistor på stadens hemsidor och bland dem den som gäller inför stadsstyrelsens inkommande möte. Många intressanta saker ska det igen en gång diskuteras, men då jag hela dagen följt med jordbävning och tsunaminyheter från Japan känner jag inte för att göra mig lustig.

Men något småroligt kan jag väl ändå dra till med, som underrubrik kan jag lägga:

Sten Öhman - trubaduren med många strängar på sin gitarr.

Stadskansliet har uppmanat ämbetsverken och inrättningarna att förnya samtliga tillstånd som gäller bisysslor, bland de berörda är då vår tekniska direktör Sten Öhman. Öhman har som tilläggsutredning meddelat att han utövar planerings- och planläggningsuppdrag via bolaget Maanmittari Oy Öhman, som han äger.

Ingenting varken nytt eller förvånande med detta, men en liten tankelapsus som visar vad den gode direktören tänker på har dykt upp i den förklaring han avgett:

"Uppdragen har bl. a. på grund av långa arbetsdagar och av mig oberoende fakturor har inte kunnat slutföras inom den tid man då uppskattade."

Visst, som alla företagare vet är det roligt att skriva fakturor. Och tydligen bara rullar pengarna in. Och så är det förstås synd att arbetstiden inkräktar på "firabeln", men det är ju något som lär vara normalt i det här landet.

I anledning med Öhmans bisyssla sägs det från stadens sida att: "bisysslan får inte anstränga tjänsteinnehavaren och sålunda försvaga hans förmåga att klara sina tjänsteåligganden."

Så jag uppmanar er alla, bisysslare, tag det försiktig.